За първи път в историята на Големия шлем три майки са на

...
За първи път в историята на Големия шлем три майки са на
Коментари Харесай

Тенисистките на US Open: майките, които правят история

За първи път в историята на Големия шлем   три майки са на четвъртфинал. Снимката на Цветана Пиронкова, Серина Уилямс и Виктория Азаренка обиколи света, като провокира удивление както у почитателите на тениса, по този начин и у всички дами и мъже, които знаят какъв брой мъчно се балансира сред кариерата и майчинството. 

Самата Пиронкова, макар безспорния триумф на шампионата, не скри страстите си, когато публицисти я попитаха след победния мач, който я изведе на четвъртфинал, по какъв начин се оправя с това, че синът ѝ Александър е надалеч. Това е първият шампионат на българката след три години отвън корта и първа огромна разлъка с детето ѝ. През сълзи тя съобщи, че трите седмици разлъка са доста сложни за нея, само че напъните си заслужават. Освен това тя е сигурна, че Александър я гледа постоянно и се гордее с нея. 

 
    View this post on Instagram         
1/4 final! USOpen

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on Sep 8, 2020 at 4:22am PDT

Майчинството е в основата на триумфите на Цветана, безапелационна е майка ѝ Радосвета Пиронкова, бивша републиканска шампионка по плуване.  " Успехът се дължи на насъбран опит и реализацията му. Именно майчинството ѝ оказа помощ да огледа тениса въпреки това и да успее да се осъществя. Почина си и душевен, и физически. Успя да осъществя това, което може, поради майчинството. В продължение на 5 – 6 месеца работи интензивно, прави доста фитнес. Направи добра подготовка и резултатите го демонстрират ", съобщи тя.

И почитателите на тениса поддържаха майките и огромни тенисистки преди присъединяване им на четвъртфинал: " Невероятно! Дали го оценявате, или не, само че това да се завърнеш по този начин ослепително след бременност и раждане – поради физическите и психическите провокации – е нещо в действителност огромно! ". Разбира се, измежду коментиращите има и такива, които не считат, че тенисистките би трябвало да получат " бонус точки "  за това, че са станали родители. Което докара и до реплики като: " Не знаех, че майките са толкоз обезценени от почитателите на тениса, до момента в който не прочетох тези мнения. Наистина е тъжно, че най-важната работа на земята към момента се приема като смешка през 2020 година "  За някои може и майчинството да е подценено, само че всяка жена, която се надпреварва с времето от заран до вечер, знае, че триумфите и в работата са само възможни с невероятна дисциплинираност, само че и с гений. 

Браво, Пиронкова! С теб сме! 

 
Мануела Малеева пожела триумф на Цвети Пиронкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР